Jaap Eden Vijfje bestellen

De laatste herdenkingsmunt van 2019 is een eerbetoon aan het Nederlandse sporticoon Jaap Eden (1873 - 1925). Hoewel zijn grootste successen al meer dan 100 jaar geleden plaatsvonden, worden deze nog steeds erkend en geëerd. Zo is de jaarlijkse sportprijs voor de sporter van het jaar naar Jaap Eden vernoemd. Het Jaap Eden Vijfje is dan ook een waardevolle uitbreiding van de muntenserie 'Nederlandse Sporticonen'.


Over het officiële Jaap Eden Vijfje

Naar verwachting zal de vraag naar het Jaap Eden Vijfje enorm zijn. Net zoals de vraag naar de eerste twee munten uit de serie waarmee onze sporthelden worden geëerd. Zo was het Johan Cruijff Vijfje uit 2017 al tijdens de voorintekening compleet uitverkocht. Een jaar later was ook de interesse in het Fanny Blankers-Koen Vijfje immens.

Strikt gelimiteerde oplage Jaap Eden Vijfje

Het Ministerie van Financiën houdt de oplage van Nederlandse herdenkingsmunten echter strikt gelimiteerd. Ook wanneer er extra veel belangstelling in een munt wordt verwacht. Misschien is de vraag in het Jaap Eden Vijfje daardoor wel groter dan het aanbod. Net zoals dat gold voor het Johan Cruijff Vijfje en sommige andere Nederlandse munten die razendsnel uitverkochten.

Jaap Eden munt bestellen voor uitgifteprijs

Op Zilveren-vijfje.nl kan het eerbetoon aan Jaap Eden worden gereserveerd voor de officiële uitgifteprijs. Indien de munt in verschillende kwaliteiten wordt uitgebracht, zullen deze zonder uitzondering voor de uitgifteprijs worden aangeboden. Zo betaalt men niet te veel voor het gloednieuwe Jaap Eden Vijfje.