Jeugdjournaal Vijfje kopen

Jeugdjournaal Vijfje - Amsterdams MuntKantoor

De tweede en laatste officiële 5 Euro munt van 2021 is gewijd aan het 40-jarig bestaan van het NOS Jeugdjournaal. Op 5 januari 1981 vond de eerste uitzending plaats. Sindsdien is het Jeugdjournaal uitgegroeid tot een instituut, dat generaties kinderen op een begrijpelijke manier op de hoogte van het nieuws heeft gebracht.

Over het Jeugdjournaal Vijfje

Jaarlijks wordt er in opdracht van het Ministerie van Financiën eeen beperkt aantal Nederlandse Herdenkingsmunten geslagen. In de zomer van 2020 zijn zeventig ideeën ingezonden voor de thema's van de munten die in 2021 zouden worden geslagen. Eén daarvan is het 40-jarig bestaan van het Jeugdjournaal geweest.

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft het jubileum van het Jeugdjournaal uitgekozen omdat het een instituut is dat het verdient om in het jubileumjaar onderwerp van een munt te zijn. Net zoals er suggesties zijn ingestuurd voor het thema, hebben kunstenaars ideeeën over het ontwerp van het Jeugdjournaal Vijfje kunnen inzenden. Het beste ontwerp is op de munt ter ere van het Jeugdjournaal geslagen.