Officiële Schokland munten kopen

De schitterende Schokland herdenkingsmunten zijn vanaf nu hieronder te reserveren voor de officiële uitgifteprijs. Wees er snel bij, want OP=OP.

Nieuwste herdenkingsmunt bestellen - Amsterdams MuntKantoor

Nederlands Werelderfgoed - Schokland

Officiële gouden Schokland Tientje in Proof-kwaliteit

Het Schokland Tientje - Amsterdams MuntKantoor
Reserveer de munt Deze munt is helaas uitverkocht.
Specificaties
Nominale waarde: 10 Euro
Max. oplage: 1.000 stuks
Metaal: Goud 900/1000
Kwaliteit Proof
Diameter: 22,5 mm
Gewicht: 6,72 gram
Uitgifteprijs: 389,95 Euro

Officiële zilveren Schokland Vijfje in Proof-kwaliteit

Officiële Sterling zilveren Schokland Vijfje in Proof-kwaliteit - Amsterdams MuntKantoor
Reserveer de munt Ja, ik wil graag intekenen op het nieuwe Sterling zilveren Schokland Vijfje in Proof-kwaliteit. Ik betaal bij levering slechts € 59,95.

Reserveer voor mij x het Sterling zilveren Schokland Vijfje voor € 59,95 per exemplaar
Specificaties
Nominale waarde: 5 Euro
Max. oplage: 4.000
Metaal: Sterling zilver 925/1000
Kwaliteit Proof
Diameter: 33 mm
Gewicht: 15,5 gram
Uitgifteprijs: 49,95 Euro

Officiële verzilverde Schokland Vijfje in BU-kwaliteit

Officiële Schokland Vijfje in BU-kwaliteit - Amsterdams MuntKantoor
Reserveer de munt Ja, ik wil graag intekenen op het verzilverde Schokland Vijfje in BU-kwaliteit met de speciale Coincard. Ik betaal bij levering slechts € 13,50.

Reserveer voor mij x het verzilverde Schokland Vijfje in BU-kwaliteit met Coincard voor € 13,50 per exemplaar
Specificaties
Nominale waarde: 5 Euro
Max. oplage: 12.500
Metaal: Zwaar verzilverd
Kwaliteit Brilliant Uncirculated
Diameter: 29 mm
Gewicht: 10,5 gram
Uitgifteprijs: 12,50 Euro

Officiële verzilverde Schokland Vijfje in UNC-kwaliteit

Officiële verzilverde Schokland Vijfje in UNC-kwaliteit - Amsterdams MuntKantoor
Reserveer de munt Deze munt is helaas uitverkocht.
Specificaties
Nominale Waarde: 5 Euro
Max. oplage: 50.000
Metaal: Zwaar verzilverd
Kwaliteit Uncirculated
Diameter: 29 mm
Gewicht: 10,5 gram
Uitgifteprijs: 5 Euro

Afronden reservering


Postcode*
Huisnummer*
Alleen uw huisnummer a.u.b.
Toevoeging
Alleen toevoegingen op het huisnummer (bijv. huis, A, III, 3 hoog)


Meer informatie over de officiële herdenkingsmunt ‘Schokland’

Het Schokland Vijfje is onderdeel van de officiële muntenserie ‘Nederlands Werelderfgoed’. De munten in deze serie zijn gewijd aan historische Nederlandse bouwwerken, natuurgebieden en andere culturele erfgoederen. Gezien de rijke geschiedenis van Schokland is het Schokland Vijfje een waardevolle toevoeging aan de serie. Dankzij het schitterende ontwerp en de numismatische specificaties is de Nederlandse herdenkingsmunt bovendien ook een aanwinst voor elke muntencollectie.

Strikt gelimiteerde oplage Schokland Vijfje

Ondanks de grote vraag naar de officiële Nederlandse herdenkingsmunten is de oplage van deze munten altijd al strikt gelimiteerd geweest. De oplage van het Schokland Vijfje is nog meer beperkt dan ooit tevoren. Van de herdenkingsmunt in Sterling zilver worden bijvoorbeeld maximaal 4.000 exemplaren geslagen. Dit is de laagste oplage van alle Sterling zilveren Nederlandse herdenkingsmunten in Proof-kwaliteit tot nu toe. Vanwege de strikt gelimiteerde oplage van het Schokland Vijfje, is de verwachting dat de vraag naar de munt extra groot zal zijn. Reageer dus vandaag nog en verzeker uzelf van een exemplaar.

Ontwerp van het Schokland Vijfje

Het ontwerp van het Schokland Vijfje geeft het voormalige eiland van bovenaf weer. In het midden van de munt is de omtrek van Schokland weergegeven. Daaromheen is een raster afgebeeld dat het typische Nederlandse polderlandschap rondom het gebied uitbeeldt. Rondom de munt zijn vier symbolen afgebeeld die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Schokland: een vis, een vissersboot, een voetafdruk en een mammoet.

Op de portretzijde van de Nederlandse herdenkingsmunt is en-profil het portret van de Koning van het Koninkrijk der Nederlanden afgebeeld. Daarachter ziet u een lijntekening. Deze is in dezelfde stijl als het polderlandschap dat op de keerzijde van de munt is weergegeven rondom de omtrek van Schokland.

Ontstaan van Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland van de provincie Flevoland. Vanwege de archeologische rijkdom en rijke geschiedenis van het gebied staat het sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bewoond van de prehistorie tot nu

Het gebied Schokland herbergt vele goed bewaarde bodemschatten. Er zijn zelfs resten gevonden van de jager-verzamelaars en vissers die er meer dan 10.000 jaar geleden woonden. Ook zijn er vondsten waaruit is gebleken dat er in de middeleeuwen vooral boeren woonden die er graan verbouwden en vee hielden. In de eeuwen daarna ging er steeds meer land verloren aan de zee en werden scheepvaart, visserij en handel belangrijker dan landbouw.

In 1859 verloren de bewoners van het eiland de strijd tegen het water echter voorgoed. De regering besloot dat zij het eiland moesten verlaten vanwege het blijvende gevaar van overstromingen en armoede. Schokland staat dan ook symbool voor het leven van de Nederlanders met - en de strijd tegen - het water.

Tegenwoordig trekt het gebied, met een oppervlakte van circa 150 hectare, vele toeristen. Het gebied wordt beheerd door stichting Het Flevolandschap. Daarnaast heeft Schokland in 1 november 2008 de officiële status van een dorp gekregen. Op 1 april 2017 woonden er vijf mensen in Schokland.

 Snelle levering


Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 5 werkdagen geleverd.

 21 dagen bedenktijd

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 2,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen


U kunt veilig achteraf betalen, bijvoorbeeld met een eenmalige of automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.