Blijf op de hoogte van Nederlandse herdenkingsmunten

Op deze pagina vindt u het meest recente nieuws over de officiële Nederlandse herdenkingsmunten. Als bijvoorbeeld het muntontwerp is bekendgemaakt, een munt is geslagen of een munt is uitverkocht leest u dit direct op Zilveren-vijfje.nl. Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden van al het nieuws? Meld u dan geheel vrijblijvend aan voor de gratis nieuwsbrief van het Amsterdams MuntKantoor.

Ontwerp officieel 75 Jaar Vrijheid Vijfje 4 april onthuld

Zijne Majesteit voor het eerst met baard op munt afgebeeld

Het ontwerp van de tweede en tegelijkertijd laatste officiële Nederlandse Herdenkingsmunt is vanochtend onthuld. Deze 5 Euro munt wordt geslagen in opdracht van het Ministerie van Financiën. Op de themazijde van het wettige betaalmiddel is het Woudagemaal afgebeeld. Echter is ook de koningszijde bijzonder. Koning Willem-Alexander is namelijk voor het eerst met een baard weergegeven op een Nederlandse munt.

Ontwerp officieel 75 Jaar Vrijheid Vijfje 4 april onthuld

Reserveringen voor 75 Jaar Vrijheid Vijfje nu mogelijk

Ondanks de coronacrisis staat ons land dit jaar natuurlijk uitgebreid stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt er in opdracht van het Ministerie van Financiën een Nederlandse 5 Euro munt geslagen ter ere van 75 jaar vrijheid. Het ontwerp van dit bijzondere wettige betaalmiddel is zojuist onthuld.

Ontwerp van de nieuwe Market Garden munt zojuist onthuld

Ontwerp van de nieuwe Market Garden munt zojuist onthuld

Op de derde officiële Nederlandse herdenkingsmunt van 2019 staat het 75ste jubileum van Operatie Market Garden uit de Tweede Wereldoorlog centraal. Het doel van dit geallieerde offensief tegen Duitsland was om strategische bruggen op Nederlands grondgebied te veroveren, wat gepaard ging met een ruime inzet van luchtlandingstroepen. Operatie Market Garden was zelfs de grootste luchtlandingsoperatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ontwerp van het Beemster Vijfje vanochtend bekendgemaakt

Ontwerp van het Beemster Vijfje vanochtend bekendgemaakt

Het ontwerp van de tweede Nederlandse herdenking van 2019 is vanochtend om 09.00 uur bekendgemaakt. Dit wettige betaalmiddel is gewijd aan droogmakerij de Beemster, dat sinds 1999 op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Eerste Nederlandse herdenkingsmunt 2019: Het Luchtvaart Vijfje - Zilveren-vijfje.nl

Eerste Nederlandse herdenkingsmunt 2019: Het Luchtvaart Vijfje

De nieuwste Nederlandse herdenkingsmunt staat in het teken van de Nederlandse luchtvaargeschiedenis. Het verzilverde Vijfje, het Sterling zilveren Vijfje en het gouden Tientje hebben elk een iets ander ontwerp. Daardoor zijn de ‘100 Jaar Luchtvaart’ munten een waardevolle toevoeging aan elke collectie!

Het 100 Jaar Nederlandse Luchtvaart Vijfje binnenkort bestelbaar

Bekendmaking onderwerpen Nederlandse 5 Euro munten 2019

De onderwerpen voor de nieuwe Nederlandse 5 Euro munten zijn bekend. In 2019 zullen er vier van dit soort speciale herdenkingsmunten worden uitgegeven. Elke munt kan, zodra het volledige ontwerp is onthuld, gereserveerd worden op Zilveren-vijfje.nl. Alle details zullen tevens te vinden zijn op de overzichtspagina van 2019.

Ontwerp officiële Wageningen Universiteit Vijfje onthuld - Amsterdams MuntKantoor

Ontwerp officiële Wageningen Universiteit Vijfje onthuld

Vanochtend is het ontwerp van de vierde Nederlandse herdenkingsmunt van 2018 bekendgemaakt. Deze munt is gewijd aan de Wageningen Universiteit, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Tegelijkertijd met de bekendmaking van het ontwerp zijn de reserveringen voor de munt geopend. Het Wageningen Universiteit Vijfje is de laatste Nederlandse herdenkingsmunt die dit jaar wordt uitgegeven.

Ontwerp nieuwe Nederlandse herdenkingsmunt 'Schokland' bekendgemaakt - Zilveren-vijfje.nl

Ontwerp nieuwe Nederlandse herdenkingsmunt 'Schokland' bekendgemaakt

Vanochtend is het ontwerp van de derde officiële Nederlandse herdenkingsmunt van 2018 bekendgemaakt. Deze munt staat in het teken aan het gebied Schokland, dat sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Nu het ontwerp van de Schokland munt bekend is, kan de herdenkingsmunt worden gereserveerd.

Fanny Blankers-Koen Vijfje tweede herdenkingsmunt 2018

Fanny Blankers-Koen Vijfje tweede herdenkingsmunt 2018

Het ontwerp van de tweede officiële Nederlandse herdenkingsmunt van 2018 is vanochtend bekendgemaakt. De munt is een eerbetoon aan de atletieklegende Fanny Blankers-Koen. Blankers-Koen kreeg de bijnaam 'de vliegende huisvrouw' nadat zij vier gouden medailles won op de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Het Fanny Blankers-Koen Vijfje kan vanaf vandaag ook worden gereserveerd.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.